Cap d'Agde voor swingers

Cap d'Agde voor Swingers


Het swingers leven in Cap d'Agde

Op de pagina Cap d'Agde voor naturisten en nudisten is het verschil uitgelegd tussen nudisten, naturisten en swingers. En ook is er de vraag gesteld wat swingers te zoeken hebben op een naturistenterrein. Deze vraag gaan we hier beantwoorden en tevens geven we hier informatie over de talloze swingers faciliteiten die Cap d'Agde biedt.

Zoals eerder vastgesteld speelt bij nudisme en naturisme seks en erotiek geen rol van betekenis. Bij swingers speelt het hebben van (openlijke) seks met anderen wel een belangrijke rol. Sterker nog dit is de belangrijkste reden dat swingers naar Cap d'Agde komen.

Wanneer dit is ontstaan is niet geheel vast te stellen, vaststaand feit is wel dat elke zomer vele duizenden swingers ( zo niet tienduizenden) uit europa maar ook steeds vaker uit andere delen van de wereld naar Cap d'Agde komen voor sex en erotiek met andere stellen.
Eigenlijk moeten we vaststellen dat er naast swingers ook nog een hoop stellen zijn die geen swingers zijn maar wel veel interesse hebben in sex en erotiek en het prachtig vinden om te kijken en om bekeken te worden. We kunnen ze om die reden niet indelen bij naturisten en nudisten, maar het zijn ook geen swingers. Ze kijken graag naar naakt en sex en mogelijk hebben zij zelfs ook open en bloot sex op het strand of op een andere publieke locatie, waar iedereen ze kan zien, maar zullen niet de overstap maken om anderen in hun spel te betrekken. Ze zijn dus voyeuristisch en exhibtionistisch ingesteld, maar blijven trouw aan de eigen partner.

Waarom komen al die swingers naar Cap d'Agde?
Wel omdat ze er 100% zeker van kunnen zijn dat ze erg veel andere swingers zullen ontmoeten. Vaak wordt maanden van tevoren thuis al via diverse fora of communities bekeken of er alvast dates gemaakt kunnen worden met andere swingers die er ook in die periode zijn, of hebben ze alvast afspraken gemaakt met mensen die ze van voorgaande jaren nog kennen.
Maar ook als je als swingerskoppel zonder afspraken die kant op gaat, zal je snel genoeg door hebben hoe je swingers kunt ontmoeten, hetgeen in eerste instantie best wat lastig kan lijken. Immers in Cap d'Agde komen heel veel nudisten en naturisten, die geen swingers zijn. Deze groep is natuurlijk overal aanwezig binnen het naturistengedeelte van Cap d'Agde en lopen net als de swingers naakt rond.
Het is voor de swingers wel belangrijk dat ze geen pure naturisten lastig vallen. Kom bij een echte naturist niet aan met swingers praatjes, want de kans op een klap op je gezicht is niet uitgesloten. Welke van hun swingers zijn is dus niet altijd te zien. Weliswaar zijn bij swingers de intieme delen vaak helemaal geschoren, maar dit biedt niet altijd zekerheid. Niet alle swingers scheren zich volledig en niet iederen die zich volledig scheert is een swinger. Toch zijn swingers wel te spotten, soms blijkt dit vanzelf uit gedrag of aan aangebrachte ornamenten. Maar de meeste zekrheid biedt de locatie waar je de mensen tegenkomt, want de swingers zoeken elkaar op.

Swingersstrand
Overdag liggen er vele honderden stellen op het swingersstrand van Cap d'Agde (zie pagina alle stranden). Op het swingers strand is het soms moeilijk om tussen de handdoeken door te kunnen lopen, zo dicht liggen ze soms bij elkaar. Officieel is het hebben van sex op het strand verboden en hier wordt veel toezicht opgehouden door de in de buurt liggende politiepost. Toch glipt er regelmatig wat tussen door en na 18:30 als de politie weg is, is er regelmatig genoeg te zien. Overigens veelal gaat het hier niet om swingersseks maar "gewoon" openlijke seks tussen twee partners waarbij er een hoop nieuwsgierigen bij staan gaan kijken.

Schuimparties
Sinds de zomer van 2008 worden er schuimparties georganiseerd waar swingers en feestvierders elkaar treffen. In 2008 ging het om enkele keren per week, maar sinds 2009 is dit een dagelijks evenement. De dresscode is vrij eenvoudig: totaal naakt. Het feest vindt plaats in een openlucht deel van een discotheek wat wel van buitenaf is afgeschermd tegen pottenkijkers. Kortom de party is in de zon en toch een soort van binnen.
Tijdens deze parties kan het flink los gaan. In de schuimparty, maar ook in het grote hot tube bad erachter en vooral in het lounge deel waar bedden staan is het geen uitzondering dat er sex en groepsex activiteiten plaatsvinden.

Swingers Sauna's
Het naturistenterrein van Cap d'Agde heeft ook 1 of 2 sauna's. Hoe de sfeer hierbinnen is, is de auteurs van deze site niet bekend, maar aangezien deze sauna's veelal door swingers worden bezocht en ook een bedden/matrassen faciliteit biedt, verwachten wij dat de sfeer niet veel zal afwijken van een parenclub, alleen waarschijnlijk wel wat rustiger, want de behoefte om in een sauna te zitten bij 35 graden buiten, ontgaat ons een beetje :)

Parenclubs
Het nachtleven van Cap d'Agde heeft veel te bieden voor de swingers lifestyle. Er zijn diverse clubs die ook regelmatig van naam wisselen dus het heeft weinig zin de namen hier te noemen. Echter een paar namen zijn inmiddels wel een begrip. Veel mensen beginnen de avond in Melrose, dit is weliswaar een bar en geen parenclub maar er komen hier veel swingers. De sfeer is gezellig en erotisch en zeer regelmatig springt er iemand uit het publiek op een bar of op een ton om hier een heuse stripact uit te voeren. Melrose sluit rond een uur of 1 en veel swingers trekken dan naar één van de ± 5 parenclubs, waarvan Le Glamour de bekenste en mooiste is.
Hierbij moet wel worden opgemerkt dat qua luxe een parenclub in Frankrijk zich niet kan meten aan een parenclub in Nederland zoals fun4two of fata morgana.
Le Glamour is een discotheek annex parenclub. Boven is de discotheek, beneden is het matrassen gedeelte waar mensen rondwandelen die sex willen zien of sex willen hebben. Het is overigens geen uitzondering dat ook in het discotheek deel mensen sex hebben.
Over het algemeen is in juli en augustus de club alle avonden goed bezet en op zaterdag zelfs zeer druk.

Privé
Je zou het bijna vergeten maar ook in het appartement, villa of hotelkamer kan je sex hebben met andere stellen en ook deze vorm van swingen komt zeer veel voor in Cap d'Agde. Stellen ontmoeten elkaar op het strand, in een bar, op een terasje of in een club en gaan met elkaar mee naar huis. Regelmatig worden ook prive feestjes gehouden waarbij meerdere stellen over elkaar heen buitelen.

Hotels voor paren
Sinds 2007 zijn er op Cap d'Agde ook een aantal hotels bijgekomen die uitsluitend voor paren toegankelijk zijn. Dat betekent geen alleenstaanden en ook geen kinderen. Deze hotels hanteren een behoorlijk vrij beleid ten aanzien van openlijke sex. Sex met je partner in openbaar, swingersex in het openbaar en groepsex in het openbaar komen hier regelmatig voor. In deze hotels (couples only) wordt openlijk de liefde bedreven bij het zwembad, en van sekspartner gewisseld.

Als je dit leest en in het echt meemaakt zal je begrijpen dat Cap d'Agde zich ontwikkelt tot een waar swingers resort die een grote aantrekkingskracht heeft op swingers uit de hele wereld.

Foto Cap d'Agde swingers

Swingers Cap d'Agde Deze foto is genomen in het hart van de ring van Heliopolis. met uitzicht op het hotel Jardin d'Eden. Rechts daarvan bevindt zich de nacht club / parenclub Le Glamour waar 's avonds veel swingers komen. Het is één van de betere swingersclubs van Cap d'Agde. Ook zit hier het in 2016 verbouwde Glamour Beach, waar elke dag om 14:00 de naakte schuimparty voor stellen begint. Voor koppels die van veel sex houden met andere stellen, waarschijnlijk de beste plek van heel Cap d'Agde.

Lees verder: