Cap d'Agde vervoersmogelijkheden

De reis naar Cap d'Agde


Bereikbaarheid Cap d'Agde

Cap d'Agde in Zuid Frankrijk is goed bereikbaar. Er zijn diverse vervoers mogelijkheden.

Cap d'Agde per auto
De afstand vanuit Amsterdam naar Cap d'Agde met de auto bedraagt ± 1200 kilometer.
Vanuit Nederland kunt u met de auto rijden over Parijs of Luxemburg (Route Du Soleil).
U kunt zelf bepalen via de site van de anwb of uw navigatie systeem wat de snelste route is voor u.

Cap d'Agde zelf is bereikbaar:
- Via snelweg A75, via Clermont-Ferrand
- Of via snelweg A9, afrit "Agde". Volgt u de borden Agde of Le Cap d'Agde.
Eenmaal aangekomen in Cap d'Agde volgt u de borden waarop wordt verwezen naar het naturisten deel. Veelal wordt dit aangeven met de term Village Naturiste of Quartier Naturiste. Dit staat verrassend goed aangegeven en indien u deze borden volgt kan het bijna niet missen.

Als uw navigatie systeem Cap d'Agde niet herkent probeer dan Le Cap d'Agde of anders Agde. TomTom heeft bij sommige uitvoeringen Heliopolis erin staan in Le Cap d'Agde.

Cap d'Agde per vliegtuig
- Luchthaven "Béziers-Cap d'Agde" op 15 km.
In de zomer zijn er rechtstreekse vluchten mogelijk vanuit vanaf Weeze Niederrhein (=Airport Weeze met als code: NRN) met Ryanair.
- Luchthaven "Montpellier-Méditerranée" op 60 km
Rechtstreekse lijnverbinding met Amsterdam en Frankfurt
Zie de linkenpagina voor de internetsites voor deze luchthavens dicht bij Cap d'Agde.

Cap d'Agde per trein
Er is een SNCF treinstation aanwezig in Agde welke bijna het gehele jaar dagelijkse rechtstreekse verbindingen onderhoudt met Parijs via de TGV. De duur van deze reis is doorgaans korter dan 4 uur
Zie de linkenpagina voor de internetsites voor het SNCF station in Agde.
Vanuit Agde kunt u via de bus of taxi naar het naturistenterrein in Le Cap d'Agde

Aankomst Village Naturiste Cap d'Agde
Bij aankomst moet u zich melden bij de Service des Entrées om de toeganskaart te verkrijgen en om eventuele verschuldigde toeristenbelasting te betalen. Vervolgens ontvangt u de toegangskaart waarmee u de slagbomen (en toegangshek voor wandelaars) kunt openen. Om deze toegangskaart te verkrijgen is het van belang dat u de papieren toont voor uw reservering van uw hotelkamer, appartment, villa of camping plaats.

Foto Cap d'Agde ingang

Transport naar Cap d'Agde U ziet hier de foto van de ingang van Cap d’Agde. Deze staat zo’n beetje op de rand van het normale geklede deel van deze badplaats en het naakt gedeelte. U komt deze tegen op de laatste rotonde die leidt naar het naakte dorp. Officieel begint het naturistenterrein pas na de slagbomen, maar zodra u deze spot bent gepasseerd, staat alles al in het teken van de ontvangst van de nudisten, naturisten en swingers. U vindt hier de reisbureaus die gericht zijn op het ontvangen van de vakantiegangers en de accueil (receptie) waar u toegang kunt krijgen door een toegangskaart voor uw vakantie / dagpas te kopen voor het resort.

Lees verder: