Cap d'Agde algemene informatie

Cap d'Agde indeling


Met o.a. de namen van de verschillende gebouwen

Het naturistenterrein van Cap d'Agde heeft zoveel faciliteiten dat je eigenlijk gedurende de vakantie het terrein geen keer hoeft te verlaten. We noemen hier de verschillende gebouwen van het naturisten terrein van Cap d'Agde zodat je weet wat zich waar bevindt en dit zal zeker ook handig zijn bij het boeken van een appartment of villa.

Heliopolis
Het grootste en wel meest opvallende gebouw van het nudistenterein van Cap d'Agde. Het is een rond gebouw in de vorm van een soort hoefijzer, dicht gelegen bij het strand. Het heeft ± 800 appartementen voor 2, 4 en 6 personen. Heliopolis heeft een eigen shopping centre met o.a. een supermarkt, een bakkerij, barretjes, restaurants en nog veel meer winkeltjes.

Heliovillage
Is een laagbouw complex die niet hoger komt dan begange grond of duplex woningen. Heliovillage ligt tegen helliopolis aan en is 's nachts afgeschermd van de buitenwereld door middel van hekken met pincode. De sfeer binnenin is rustig. Heliovillage bestaat uit 125 huisjes die ze in frankrijk vaak villa's noemen.

Port Nature
Port Nature is een L vormig gebouw met ongeveer 600 appartementen voor 2, 4 en 6 personen. Het heeft een supermarkt, heel veel restaurants, diverse boutiques, diverse uitgaangs gelegenheden (waaronder Melrose en Eros), een internet Cafe, 2 zwembaden voor de deur en wordt door velen swingers gezien als het beste betaalbare appartementencomplex om in te verblijven. Vanaf boven heb je een goed uitzicht op de "alley" die langs Port Nature loop vanaf het strand richting Melrose. Dit hangt wel af aan welke kant je zit van het gebouw.

Village Nature
Naast het L-vormige appartementen complex heeft Port Nature ook een "villa" gedeelte waar het een stuk rustiger vertoeven is. Sommigen noemen dit deel ook wel Village Nature. Village Nature bestaat uit huisjes (meerendeel is duplex) en telt ongeveer 120 verschillende "villa's".

Venus Village
Venus Village ligt in de uithoek van het naturistenterrein van cap d'agde en bestaat uit ± 40 "villa's". Dit deel wordt aan de ene kant afgeschermd door een muur van het niet naturisten terrein en aan de andere kant grenst het aan de jachthaven, welke ook onderdeel is van het naturisten deel.

Port Venus Residence
Port Venus Residence is een kleine flat van 5 etages met ± 72 appartementen. Het bevindt zich tussen Venus Village en Hotel Eve. Venus village en het port Venus Residence worden gezamenlijk ook wel Port Venus genoemd.

Jachthaven.
De jachthaven biedt plaats aan ongeveer 70 boten tot 17 meter. De jachthaven is onderdeel van het naturisten gebied dus de "bootbewoners" kunnen op de boot naakt vertoeven.

Port Ambonne
Port Ambonne is een half rond gebouw wat enigzins lijkt qua vorm op Helioplois (vanuit de lucht gezien), alleen veel kleiner. Het telt ongeveer 400 appartementen, die plek kunnen bieden aan 4 tot 8 personen. Onder dit gedeelte bevindt zich het grootste commerciele centrum van het naturistendeel van Cap d'Agde met veel winkels, onder andere de grootste supermarkt, 2 bakkerijen, een slager, een groenteboer, de dokterpost, een zwembad, een sauna, twee swingerclubs, terasjes, een wasserij, een pin automaaat, kleding boetiekjes en nog veel meer.

Hotel Ève
Hotel Ève is een drie sterren hotel met 48 kamers met een zwembad, sauna en zonnig dakterras. Tot voor kort werd gezegd dat dit het enige echte hotel was in het naturistendeel van Cap d'Agde maar met de komst van Natureva Spa kunnen zij dit niet blijven beweren.

Le Riad
Le Riad is een exclusief gebouw wat rond 2007 is opgeleverd. Het heeft een zeer beperkt aantal villa's waarvan twee een eigen zwembad hebben. Le Riad is een gebouw in Marokaanse stijl en is opgezet voor permanente bewoning.

Natureva Spa
Natureva Spa is een nieuw hotel wat rond 2008 is opgeleverd. De achterkant van het hotel kijkt uit op een zeer uitgestrekt leeg grasland met heel in de verte een autoweg en een spoorlijn. Tevens heeft men zicht op een berg en in de verte de camping en kan men genieten van de zonsondergang. Natureva Spa is een modern naturisten hotel met airconditioning en een spa op de 2de etage en Wifi in de lobby. Het gebouw heeft ook een ruime fitness ruimte inclusief gewichten voor de mensen die graag hun spiermassa bijwerken, maar deze fitness zaal mag niet naakt worden betreden. De voorkant van het hotel kijkt uit op een parkeerplaats en op de overige delen van Cap d'Agde. Natureve Spa bevindt zich aan het begin van het naturisten deel, bij aankomst met de auto direct linksaf slaan.

Les Jardins d'Eden
Les Jardins d'Eden is a luxe couples only hotel welke rond 2007 is opgeleverd en staat in het midden van de ring van Heliopolis. Het heeft 65 appartementen en een mooi zwembad en ligt erg dicht tegen Glamour aan. Het hotel heeft een vrij beleid ten aanzien van sex en eigenlijk kan er van alles gebeuren rondom het zwembad. De prijzen voor een kamer zijn niet goedkoop. In het hoogseizoen kan dit oplopen vanaf 250 tot 450 euro per nacht. (afhankelijk van het type appartement).

Les Jardins du Babylon
Les Jardins du Babylon is een goedkopere variant van Babylon, opgeleverd rond 2008. Ook dit is een couples only accomodatie waar meer mogelijk is dan alleen zonnen. Door de ligging is echter beduidend minder privacy aanwezig dan in les jardins d'Eden.

De Camping
Het naturisten terrein van Cap d'Agde heeft ook een grote camping met een ruimte van een klein 40 hectare. De camping is afgeschermd van de rest van het naturisten terrein, in die zin dat je hier niet zomaar naar binnen kan wandelen. Naar verwachting bevinden zich op de camping de meeste echte naturisten.

Het naturistenstrand
Voor de volledigheid is het zeer grote naaktstrand hier ook vermeld omdat dit toch ook voor een groot deel de oppervlakte van het naturistendeel beslaat. Het naaktstrand wordt beschreven op de pagina alle stranden. Een link hier naar toe vindt u onder de foto.

Foto Cap d'Agde accommodaties

Port Nature Cap d'Agde Deze foto is genomen in het lange deel van het Port Nature flatgebouw en kijkt uit op Port Nature village met kleine villa's. In de "verte" ziet u de Middellandse Zee en een klein deel van het naaktstrand. Rechts ziet u nog een stukje van het naturisten openlucht zwembad Wakiki. De afstand vanaf hier tot aan het naaktstrand van Cap d'Agde bedraagt ongeveer 1,5 minuut.

Lees verder: