Cap d'Agde naaktstrand en de 9 overige stranden

Het naturistenstrand in Cap d'Agde


Toelichting over de stranden van Cap d'Agde.

Cap d'Agde is een badplaats aan de Middellandse Zee die in de zomer wordt bevolkt door massa's toeristen. Heel Cap d'Agde telt ± 175.000 logeerbedden en in hartje zomer zijn deze ook (bijna) allemaal bezet. Deze site houdt zich voornamelijk bezig met het naturisten deel van cap d'agde. Maar het is goed om te weten dat er nog meer te doen is en als u een keer geen zin heeft in het naaktstrand dan kunt u uw zwemkleding aan trekken en één van de volgende 9 textiel stranden opzoeken.

* Baie de l'Amitié - rustige en prettig strand.
* Le Grau d'Agde - breed strand, met veel gratis sportevenementen.
* Le Môle - dicht bij autloosdeel van het centrum .
* La Plagette - klein strand in een mooie omgeving, aan de voet van de klif.
* Richelieu - zeer uitgestrekt en breed strand met groenstrook, zandbanken en activiteiten in zee.
* Rochelongue - uitgestrekt strand met groen en gratis sportevenementen.
* La Roquille : veel ontspanningsmogelijkheden aan en gratis sportevenementen.
* Saint-Vincent - klein strand in een baai.
* La Tamarissière - een strand gelegen naast een mooi pijnboombos.

En uiteraard het strand wat voor deze site het belangrijkst is het naakstrand / naturistenstrand

* Het naturistenstrand
Het naaktstrand van cap d'agde is 2 kilometer lang en redelijk breed. Onofficieel zou je kunnen zeggen dat het naturistenstrand bij cap d'agde uit 3 delen bestaat.

- a) Het "Gewone" naaktstrand
Voor het overgrote deel bestaat het uit een gewoon naaktstrand waar jong en oud zich vermaakt met alle het normale wat een strand te bieden heeft. Men ziet hier gezinnen met kinderen, mensen alleen, hele families, complete gezelschappen, stellen zonder kinderen, jonge en oude mensen, dikke en dunne mensen van allerlei nationaliteiten want cap d'agde is een zeer internationale badplaats en zo ook het naakstrand. De sfeer is er relaxed en ongedwongen.

- b) Het Swingersstrand
Als je zo een minuut of tien langs het naakstrand loopt in de richting einde van de camping (simpel gezegd als je het strand opkomt naar links) zie je op een gegeven moment aan de linkerkant tegen de duinen aan een politiepost / reddingsbrigadepost. Loop je hier voorbij nog een paar minuutjes door dan zie je dat het strand steeds drukker wordt. Iedereen zit bijna bovenop elkaar en je kan soms nauwelijks tussen de handdoeken lopen zonder erop te trappen. Als je dit constateert ben je aangekomen op het swingers strand. In juli en augustus wordt door de politie streng gecontroleerd dat er geen sekshandelingen plaats vinden op het swingers strand maar er ontglipt toch wel eens wat aan hun aandacht. Nadat de laatste politieagenen om 18:30 hun spullen hebben ingepakt is er regelmatig meer te zien.

- c) Het Gaystrand
Na het swingersstrand is er een stukje strand wat voornamelijk door gay mannen wordt bezocht. Hierna volgt weer een stukje normaal naaktstrand en dan tenslotte gaat het naaktstrand over in textielstrand.

Samenvattend kan gesteld worden dat het naaktstrand in cap d'agde goed vertoeven is, al is dat uiteraard wel een subjectief gegeven.
De laatste jaren is er door de komst van de schuimparties in leglamour, op het strand voor de glamour de muziek van de schuimparty duidelijk hoorbaar tussen 14.00 en 19.00. De ene persoon geniet daarvan, de andere ergert er zich juist aan.

Wat de afgelopen jaren ook is veranderd is dat ook op andere delen dan het swingersstrand wel eens een keer openbare sex plaatsvindt. Weliswaar valt dit niet te vergelijken met het aantal sexuele handelingen die er op het swingers strand plaatsvinden, maar in 2012 en 2013 heeft deze site meerdere meldingen ontvangen van bezoekers van cap d'agde die dit blijkbaar hebben gezien. Onze persoonlijke mening is dat dit niet op grote schaal voorkomt, althans wij hebben het nog niet meegemaakt, maar in hoeverre het nog relaxed is om met je kinderen hier naartoe te gaan, is dan nog maar de vraag.
Aangezien het overgrote deel van het strand normaal naaktstrand is, zou het hier eigenlijk niet mogen voorkomen en er is op zich genoeg politie aanwezig om de orde te handhaven. Wij raden u in ieder geval aan, mocht u toch met kinderen naar cap d'agde gaan, ver weg te blijven van het swingersstrand. En is er geen reden voor gezinnen om 10-15 minuten (berekend vanuit het meest rechtse deel van het naakstrand bij de haven) te lopen om het swinger strand op te zoeken.

Foto naaktstrand Cap d'Agde

Cap d'Agde Nudistenstrand Deze foto toont een deel van het naaktstrand van Cap d’Agde. Het betreft hier het normale deel. Op de achtergrond ziet u het grote, in ronding gebouwde, Heliopolis. Achter dat gebouw begint de naturisten camping René Oltra. Veel verder naar rechts (niet zichtbaar op de foto) is het swingers strand, wat ook wel varkentjes strand wordt genoemd. Uiteraard is ook daar alleen naakt recreatie toegestaan.

Lees verder: