Cap d'Agde naturisten en nudisten

Cap d'Agde voor Naturisten en Nudisten


Plus uitleg verschil nudisme en naturisme.

Het naturistenterrein (velen spreken ook van naturistendorp) van Cap d'Agde verandert in de zomermaanden tot één van de grootste naturisten communities ter wereld. Naar schatting bezoeken vele tienduizenden (zo niet honderduizenden) naturisten en nudisten gedurende de zomer dit naturisten oord.
Er is dan ook genoeg te doen en te zien. Het Cap d'Agde naturisten terrein heeft heel veel faciliteiten en voorzieningen.
Het heeft drie supermarkten, diverse bakkerijen, een apotheek, een dokterspost, een bezinestation, fitness faciliteiten, pinautomaten, een internet bar, wireless internet (WIFI) tegen betaling, restaurants, bars, terasjes, een grote camping, sauna's, zwembaden, discotheken, swingersclubs (al hoewel hier weinig echte naturisten en nudisten te vinden zijn) en natuurlijk het grote nudistenstrand.

Eigenlijk kan je hier van 's morgens vroeg tot 's avonds laat in je blootje rondlopen. In de straten , in de winkeltjes op de terasjes en zelfs in de supermarkt loopt een deel van de aanwezigen geheel zonder kleren, waarbij uiteraard wel ook aan de hygiënische kant van het geheel moet worden gedacht.
Als het weer het toelaat zijn met name de camping en het strand plekken waar men tot laat in de avond mensen naakt ziet. In het grootste deel van Cap d'Agde begint dan het uitgaangsleven en doorgaans zijn deze mensen gekleed in stapkleding om te gaan dineren of om te gaan feesten. Een deel van deze stappers blijft overigens bijzonder schaars gekleed.

Op deze site spreken wij heel veel over nudisten en naturisten maar wat is het verschil tussen een naturist en een nudist. Ofwel wat is het verschil tussen nudisme en naturisme en wat zijn swingers en wat zoeken swingers in Cap d'Agde ?

Wat is Nudisme ?
Nudisten zijn mensen die graag zonder kleren rondlopen, zonnen, zwemmen, sporten, vaak in het bijzijn van andere nudisten. Nudisme is een onderdeel van naturisme.

Wat is Naturisme ?
Naturisten zijn in de eerste plaats ook nudisten.
Het verschil tussen nudisme en naturisme is dat naturisme veel dieper zit. Naturisten willen graag in overeenstemming leven met de natuur en de omgeving. Daarbij hoort ook het (samen) naakt zijn. Naturisme is meer een levenstijl waarbij respect voor jezelf, respect voor de natuur en respect voor anderen voorop staat.
Het aanwezig zijn van afkeer over onvolkomenheden aan het lichaam van een ander is ondenkbaar bij een echte naturist. Hij accepteer en respecteert de medemens als een onderdeel van de natuur.

Wat zijn swingers ?
Swingers zijn (veelal) stellen die elkaar opzoeken met als doel seks te hebben met een ander stel of andere stellen. Swingen kan in allerlei gradaties. Dit kan variëren van een beetje aan elkaar zitten tot orale sex of volledige sex met een andere partner of meerdere partners.
Een swinger is bijna altijd ook een nudist, want het is best lastig je kleren aan te houden bij de hierboven beschreven handelingen. Swingers zijn dus in die zin ook nudisten en vinden het doorgaans prettig om zonder kleren rond te lopen in sauna's, parenclubs, of op naturistenstranden.

Pure nudisten en naturisten willen absoluut niets weten van swingers en hebben zelfs een aversie tegen deze groep omdat swingers "het naakt zijn" een slechte naam geven. Hierdoor wordt het pure naturisme en nudisme ten onrechte geassociëerd met erotiek en/of seks. De naturisten storten zich ook niet of bijna niet in het nachtleven. Soms lopen ze tot laat in de avond naakt rond op het strand of de camping (afhankelijk van het weer) maar in het echte uitgaansleven storten zij zich veel minder. Naturisten die zoveel mogelijk willen genieten van de natuur, zullen niet tot 6 uur 's ochtends drinken en feesten. Tegen die tijd staan zij fris op, samen met de zon, om van een nieuwe mooie dag in de natuur te genieten.
Maar waarom komen er eigenlijk zoveel swingers naar Cap d'Agde? Cap d'Agde is toch primair een naturisten terrein?

Foto Cap d'Agde naaktrecreatie

Naturisme terrein op Cap d'Agde Deze foto geeft mooi zicht op de jachthaven. Aangezien deze bij het naturistenterrein hoort, is ook hier rondlopen en zonnen in je nakie geen probleem. Er zijn ook boten te huur die fungeren als hotelkamer / vakantie-appartement. Links van de jachthaven ziet u Venus Village en daarnaast het flatgebouw Port Venus. Op de achtergrond ziet u tevens de berg van Cap d’Agde. De berg is geen onderdeel van het nudistenoord.

Lees verder: